isna.ir
آیت الله "سیدمصطفی موسوی اصفهانی" در آیین افتتاحیه دومین همایش ملی "نهج البلاغه و علوم انسانی" با اشاره به اینکه یکی از بهترین شیوه های استفاده از کتاب نهج البلاغه، بهره مندی از کتاب "سیری در نهج البلاغه" استاد شهید مطهری است، افزود: مسائل معنوی قرآن، نهج البلاغه و معنویاتی که در روایات وجود دارد و در حوزه های علمیه از علمای ربانی به ما رسیده، قابل دقت است.
وی ادامه داد: اگر چه لازم است در این مسائل از نظر الفاظ، تجزیه، ترکیب، حفظ، تبلیغ و چاپ توجه شود اما آنچه برای انسانها راهگشاست معنویات و اتصالات روحی با امیرالمومنین علی(ع) است.
آیت الله موسوی اصفهانی با بیان انیکه در نیت مطالعه باید به نیت استفاده روحی خود از نهج البلاغه ورود پیدا کنیم، اظهار کرد: مطالب علمی باید در ابتدا توسط خود معلم به صورت کامل هضم شده باشد و پیش از اینکه به تربیت دیگران بپردازد خود را تربیت کرده باشد.
وی اضافه کرد: اگر افرادی در حوزه ها و دانشگاه ها و خارج از این مجموعه ها مرتکب مفاسدی شوند به علت غفلت از خودیت آن نبوده چراکه آن کس که معلم و مودب نفس خود است، مرتکب اشتباه نخواهد شد.
مدیر حوزه های علمیه همدان اظهار کرد: اگر انسان بتواند طبق گفته قرآن کریم، امیرالمومنین(ع) و همه انبیا الهی نه تنها خود را فراموش نکند بلکه اهم برنامه ریزیهای خود را در صدر مسائل فردی، خانوادگی و اجتماعی و مساله تهذیب و تادیب نفس خود قرار دهد، سعادتمند دنیا و آخرت خواهد شد.
وی در ادامه عنوان کرد: یک فصل مهم از کتاب "سیری در نهج البلاغه" درباره دنیا و آخرت در منطق نهج البلاغه است به گونه ای که هر آنچه امام علی(ع) در این کتاب به مذمت دنیا پرداخته و به آخرت تاکید دارد، برای معرفی حقیقت این دو عالم است که ما بتوانیم از این سرمایه بی بدیل عمر به بهترین نحو بهره مند شویم.
آیت الله موسوی اصفهانی بیان کرد: معرفی این دنیا و آخرت در قسمتهای مختلف نهج البلاغه آمده است که در صورت باور، ارزش عمرمان را در دنیا نخواهیم دید البته این موضوع هیچ گونه منافاتی با مساله تکامل در مسائل علمی، دنیوی، تشکیل حکومت اسلامی و منافع مادی ندارد چراکه اگر این موارد در مسیر الهی قرار گیرد، باعث به سعادت رسیدن انسان در دنیا و آخرت خواهد شد.
وی در ادامه سخنانش اظهار کرد: افرادی که از نهج البلاغه درس می گیرند نباید صرفا مطالبی را حفظ کرده و کنار بکشند بلکه همانند حضرت علی(ع) در مسائل اجتماعی و سیاسی مسؤول هستند و در گرفتن حق مظلوم از ظالم متعهدند و نباید حب ریاست آنها را از انجام وظیفه بازدارد و در بین راه از اهداف اصلی بازمانند.
وی تصریح کرد: ما باید از حکومت اسلامی به عنوان بزرگترین واجب الهی دفاع کنیم و مراقب باشیم اگر شاهد انحرافاتی بودیم مشفقانه تذکر دهیم و در حدی که قدرت داریم با پیگیریهای لازم اجازه پایمال شدن حقوق مستضعفان را ندهیم.
وی در پایان با اشاره به اینکه جامعیت اسلام موضوعیت دارد، تاکید کرد: جامعیت حضرت علی(ع) در ابعاد مختلف نباید فراموش شود چراکه مساله نگاه و معرفی یک بعدی اسلام ضررهایی دارد و جوانان را به انحراف می کشاند.