در میان ویژگیهای رسول خدا (ص) هیچ چیزی مهمتر از اخلاق آن حضرت وجود ندارد. این ویژگی همان چیزی است که خداوند، رسولش را بدان ستوده و فرموده است: «انک لعلی خلق عظیم»، تو بهترین خلق و خو را داری. و خود رسول (ص) هم فرموده است که برای احیای مکارم اخلاقی مبعوث گشته است «انما بعثت لاتمم صالحالا خلاق». و تازه مسلمانان هم وقتی وصف آن حضرت را برای دیگران میگفتند، مهمترین ویژگی دعوتش را همین میدانستند که: «و یأمر بمکارم الاخلاق». مفروق نامی هم وقتی مسلمان شده و با محتوای دعوت آن حضرت آشنا شد،خطاب به رسول گفت: ای برادر قریشی! تو مردم را به «مکارم الاخلاق و محاسن الاعمال» دعوت میکنی. حضرت بعدها هم در آموزههای خود روی اخلاق تکیه زیادی داشت و میفرمود: خداوند کریم است، کرامت و ارزشهای اخلاقی (معالی الاخلاق) را دوست دارد و از انجام کارهای حقیر و زشت کراهت دارد (مصنف عبدالرزاق: 143.11) و جای دیگر هم فرمود: سنگینترین چیز در ترازوی مؤمن در روز قیامت «حسن خلق» است (مصنف: 146.11) و فرمود: بهترین دوست من از میان شما، کسی است که بیشترین دوستی را با مردم دارد و به همین قیاس رابطه غیر دوستانه (مصنف: 145.11).درباره اخلاق آن حضرت، مناسباتش با مردم و خانواده مطالب زیادی در منابع گفته شده است. در اینجا برآنیم تا برخی از این برخوردها و نیز شماری از روشهای تربیتی حضرت را در آموزش اسلام به مردم و تفهیم معانی آن به ایشان روشن کنیم.
بسمه تعالی
یُریدونَ لِیُطفِئوا نورَاللهِ بِاَفواهِهِم واللهُ مُتِمُّ نورِه وَلوکَرِهَ الکافِرون
جسارت و اهانت به ساحت مقدس پیامبر عظیم الشان اسلام(صل الله علیه و آله و سلم) نشان دهنده واهمه دشمنان اسلام از موج گسترده بیداری اسلامی و گسترش اسلام خواهی در منطقه و جهان است.
بار دیگر نظام سلطه در پروژه طراحی شده جدیدی، ساحت مقدس پیامبر اعظم(صل الله علیه و آله و سلم) را مورد اهانت قرار داد و با این اقدام موهن و شیطانی خود، قلوب امت اسلامی را جریحهدار کرد.
بدون شک این گونه اقدامات مذبوحانه که در راستای پروژه اسلام ستیزی و ایجاد شکاف و اختلاف میان پیروان ادیان الهی، هر از چند گاهی توسط استکبار جهانی به سرکردگی آمریکای جهانخوار و صهیونیسم بینالملل طراحی و اجرا میشود، گواه آشکاری بر ترس و واهمه بیش از پیش دشمنان از موج گسترده بیداری اسلامی در منطقه و جهان و استیصال و درماندگی آنها در برابر منطق همیشه جاودان و به حق اسلام است.
جبهه استکبار در حالی مرتکب این جنایت اخلاقی شده است، که تجربه تلخ بارها شکست و ناکامی مفتضحانه، همراه با خفت و خواری، در برابر این قبیل ترفندهای ابلهانه و نابخردانه را در کارنامه سیاه خود دارد و عوامل و مسببین این جنایت سازمان دهی شده باید بدانند که این اقدام جنون آمیز آنها بسان سایر توطئههای نخ نمای گذشته، دستاوردی جز برانگیخته شدن خشم و انزجار مسلمانان سراسر جهان علیه دشمنان دین و مقدسات اسلامی نداشته و بار دیگر پرده از سیاستهای دروغین و به ظاهر صلحطلب، مدعیان آزادی عقیده و دفاع از حقوق بشر برخواهد داشت.
این هجمه به اسلام و مسلمین و در راس آن پیامبر صلح و رحمت ، اولین و آخرین تعرض نظام سلطه نبوده و نخواهد بود فلذا لازم است امت اسلامی با اتحاد و یکپارچگی در برابر تهاجم غربیها ایستادگی کرده و آنان را مجبور به عقب نشینی نمایند و البته باید از حرکتهای افراطی پرهیز کرد تا آب به آسیاب دشمن نریزیم.
هیئت فاطمیون شهرضا با محکوم کردن این اهانت گستاخانه به خاتم الانبیاء (ص) و مسلمانان ضمن ارج نهادن به هشیاری و همبستگی مسلمانان جهان اعلام می دارد چنین حرکتهایی نمی تواند خدشه ای به بیداری اسلامی و موج اسلام خواهی در جهان وارد کند و آمریکا و صهیونیسم که به پایان خط سلطه نزدیک می شوند شکست خورده اصلی این ماجراجویی مذبوحانه خواهند بود.
والله غالبٌ علی امره
هیئت فاطمیون شهرضا
استاد شهید مرتضى مطهرى
زندگانى امام صادق علیه السلام (1)
به مناسبت اینکه امروز روز وفات امام ششم،صادق اهل البیت علیهم السلام است،سخنان من در اطراف آن خصیتبزرگوار و نکاتى از سیرت آن حضرت خواهد بود.
امام صادق علیه السلام در ماه ربیع الاول سال 83 هجرى در زمان خلافت عبد الملک بن مروان اموى به دنیا آمد،و در ماه شوال یا ماه رجب در سال 148 هجرى در زمان خلافت ابو جعفر منصور عباسى از دنیا رحلت کرد.در زمان یک خلیفه با هوش سفاک اموى به دنیا آمد و در زمان یک خلیفه مقتدر با هوش سفاک عباسى از دنیا رحلت کرد،و در آن بین شاهد دوره فترت خلافت و انتقال آن از دودمانى به دودمان دیگر بود.
مادر آن حضرت،همان طورى که در کافى و بحار و سایر کتب ضبط شده،ام فروه دختر قاسم بن محمد بن ابى بکر بود، لذا از طرف مادر نسب آن حضرت به ابوبکر مىرسید و چون قاسم بن محمد بن ابى بکر با دختر عموى خود اسماء دختر عبد الرحمن بن ابى بکر ازدواج کرده بود،بنابر این مادر آن حضرت،هم از طرف پدر نواده ابو بکر است و هم از طرف مادر، و لهذا حضرت صادق مىفرموده:«ولدنى ابو بکر مرتین»یعنى ابو بکر دو بار مرا به دنیا آورد،از دو راه نسب من به ابو بکر مىرسد.